ប្រហុកចិញ្ច្រាំ

20    Opening_the_Gateway_to_the_Eastern_World8[1]

ប្រហុក កាលបើនិយាយដល់ពាក្យពីរម៉ាត់នេះ អ្នកដែលធ្លាប់​ស្គាល់​រសជាតិ​ ពិតជាមានអារម្មណ៍ថាឃ្លាន​នឹងចង់ញ៉ាំមិនខាន ។ ជាពិសេសអ្នកដែលមានដើមកំណើតនៅប្រទេសខ្មែរ  មិនថាក្មេង​ ឬ ចាស់ទេគឺគេ​ពិត​​ជា​នឹងស្គាល់​គ្រប់​ៗគ្នា ព្រោះវាជាអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកស្រុក ទោះជាគេមិន​បាន​ញ៉ាំផ្ទាល់​ក៏​គេ​ប្រើសម្រាប់ស្លដែរ ។ ប្រទេសថៃថ្វីត្បិតតែនៅជាប់ប្រទេសយើងតែកម្រមានឃើញក្រសាំងលក់​ណាស់ បើចង់បានក្រសាំងយកមកចិញ្រាំ្ចប្រហុកទាល់តែទៅខេត្តសុរិន្ទ្រ ឬ បុរីរ៉ាដែលជាខេត្តជាប់ព្រំ​ដែន​ប្រទេសយើង ។ ក្រសាំងនេះអ្នកនៅស្រុកសុរិន្ទ ឬ បុរីរ៉ាំខ្លះមិនស្គាល់ទេ ទាល់តែចាស់ដែលមាន​អាយុជាងហាសិបឆ្នាំទើបស្គាល់ ។

ខាងលើនេះគឺជាប្រហុកចិញ្ច្រាំសាច់ជ្រូក​លាយជាមួយក្រសាំង ដែលខ្ញុំបានដកស្រង់រូប​ភាព​ចេញ​មក​  Pucangkor

Advertisements

8 responses to this post.

  1. នេះជាម្ហូបតឹងច្រមុះ តែឆ្ងាញ់ ។

    Reply

  2. តឹងច្រមុះមែនហើយ តែតឹងក៏តឹងចុះ ឲ្យតែបានឆ្ងាញ់ ! អរគុណដែលបានមកចូលរួមបញ្ចេញយោបល់​ ។

    Reply

  3. yes thanks you.

    Reply

  4. មើលទៅគួរឲ្យចាប់អារម្មណ៍មែនទែន គួរឲ្យស្រក់ទឹកម៉ាត់ តែទាស់ត្រង់ផ្កាយអត់សូវចេះញ៉ាំប្រហុក​ផង 😦

    Reply

  5. កូនចិនទេដឹង បានជាអត់ចេះញ៉ាំប្រហុកអញ្ចឹង ?

    Reply

  6. ឃើញប្រហុកនឹកដល់រដូវត្រីត្រូវ ។ ដល់ខែហ្នោះម្ដងៗ ពេលធ្វើដំណើរកាត់ម្ដុំឬស្សីកែវ ក្លិនត្រីប្រហុកជិត​ដប់ម្ភៃគីឡូ​ឯណោះ ។ គួរមានរោងចក្រផលិតប្រហុក ។

    Reply

  7. បើតាមដែលបានដឹងនៅឬស្សីកែវមានសមាគមមួយដែលគេធ្វើប្រហុក តែខ្ញុំចាំឈ្មោះមិនបាន ។ សង្ឃឹមថា​នឹងមានរោងចក្រដូចសួនវិចារដែរ ព្រោះវាជាអាហារប្រចាំជាតិយើង ខ្វះមិនបានទេ ។

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: