ប័ណ្ណបើកបរ

ប័ណ្ណបើកបរនឹង​ផុត​កំណត់​នៅថ្ងៃទី ២៣ កញ្ញា នេះទៅហើយ តើ​ខ្ញុំត្រូវ​ធ្វើ​ដូចម្តេចទៅដើម្បី​សូម​បន្ត​ទៅទៀត​បាន? គិត​ចុះគិត​ឡើង ក៏នឹក​ឃើញ​ដល់​លោកគ្រូហ្គូហ្គល ខ្ញុំ​ក៏​ប្រញាប់រត់​ទៅសួរគាត់ភ្លាម ។ ចម្លើយ​ជាច្រើន​បាន​លេចឡើង​លើក្តារខៀន​របស់​លោកគ្រូហ្គូហ្គល ខ្ញុំ​ព្យាយាម​ជ្រើសរើសចម្លើយ​ដែល​ត្រូវ​នឹង​ប្រធាន​បទ​របស់​ខ្ញុំ​បំផុត ។ ឆែក​ចុះឆែក​ឡើង ក៏មិន​ប្រទះ​នឹង​ចម្លើយ​ដែលខ្ញុំ​ត្រូវការសោះ ភាគច្រើន​គឺទាក់​ទង​តែនឹង​ការជនជាតិ​ថៃ​ប៉ុណ្ណោះ ការ​ដែល​ពិបាក​ដូច្នេះព្រោះថាការពីឆ្នាំមុន​នោះ​ជាគម្រោង​ការណ៍​របស់​វិទ្យាស្ថាន​ រួម​ជាមួយនឹងក្រសួង​គមនាគមន៍​ និង​ ដឹកជញ្ជូន​ផ្លូវ​គោក ដើម្បីជាការសម្រួល​ដល់​សិស្ស និស្សិត​ដែល​រៀន​នៅក្នុង​វិទ្យាស្ថាន​ឲ្យ​មាន​ប័ណ្ណបើ​កបរឲ្យ​បាន​គ្រប់គ្នា ។ ដូច្នេះហើយ​ឯកសារគ្រប់​បែប​យ៉ាង​គឺខាង​វិទ្យាស្ថាន ជាអ្នក​រៀប​ចំឲ្យ​ទាំងអស់ ។

មុន​នឹងទទួល​បាន​ប័ណ្ណបើកបរ គឺ​ត្រូវតែចូល​រួម​អប់រំ​អំពីច្បាប់​ចរាចរណ៍មួយថ្ងៃពេញ ឯថ្ងៃទី ២ត្រូវ​ទៅ​ប្រឡង មានវិញ្ញាសារ​ដូចជា វិញ្ញាសារសរសេរ (ជ្រើសរើសចម្លើយ​ក្នុង​កុំព្យូទ័រ ៤០ សំណួរ) ប្រឡង​បើក​បរដោយ​ម៉ាស៊ីន​ដែល​បាន​កំណត់ វាស់​ខ្សែភ្នែក (ប្រាប់ព័ណ៌ទៅតាម​ការចង្អុល​របស់​មេប្រយោគ) និង​ ចុងក្រោយគឺប្រឡង​បើក​បរដោយ​ផ្ទាល់​នៅលើកំណាត់​ផ្លូវ​ដែល​បាន​កំណត់​នៅក្នុង​ក្រសួង ។ បន្ទាប់​ពីចប់​សព្វ​គ្រប់​ហើយ​នោះ គឺនឹង​ទទួល​បាន​នូវ​ប័ណ្ណ​បើក​បរ​រយៈពេល​មួយ​ឆ្នាំ ឬ អាច​ហៅម្យ៉ាង​ទៀត​បាន​ថា ប័ណ្ណបើក​បរបណ្តោះអាសន្ន ហើយ​នឹង​ត្រូវ​ទៅបន្ត​យក​ប័ណ្ណ​បើកបរលើកទី ២ មានសុពលភាព​​ ៥ ឆ្នាំ ​។ ការបន្ត​ប័ណ្ណបើកបរលើកទី ២ នេះអាច​ទៅ​សូម​មុន​ពេល​ដែល​ប័ណ្ណចាស់​ផុត​កំណត់រយៈពេល​ពីរខែ​ ដោយ​គ្រាន់​តែ​ទៅប្រឡង​បើកបរនឹង​​ម៉ាស៊ីនដែលបានកំណត់ ព្រមទាំង​វាស់​ខ្សែភ្នែក ។

ចុង​បញ្ចប់​ខ្ញុំ​ក៏​សម្រេចយក​ឯកសារ​ដែល​ខ្ញុំ​មាន​ទៅសាកមើល​សិន តែខ្វះម្យ៉ាង​គឺ ឯកសារបញ្ជាក់ពី​កន្លែង​ធ្វើការ ។ រត់ចុះរត់ឡើង​ពីរ បីថ្ងៃ ចុង​ក្រោយ​ក៏​បាន​ទទួល​ប័ណ្ណបើកបរ​លើកទីពីរ ដែល​មាន​សុពលភាព ៥ ឆ្នាំ​ ។ ​ស្នាម​ញញឹម ការទទួល​រាក់ទាក់ ពីមន្រ្តីរាជការ​ក្រសួង​គមនាគមន៍ សាខាប្រាសាទ ខេត្ត​សុរិន្រ្ទ បាន​ដក់ជាប់​ក្នុង​អារម្មណ៍ខ្ញុំជានិច្ច ។ ខ្ញុំសង្ឃឹម​ថា ថ្ងៃណាមួយ​ខ្ញុំ​នឹង​បាន​ឃើញ​មន្រ្តីរាជការ​ប្រទេស​របស់យើង​មាន​ទឹក​មុខ​ដូចជាពួកគាត់នា​ពេលនេះដែរ ។ តែអ្វីដែលស្តាយ​នោះគឺ ប័ណ្ណបើកបរលើកទី ១ គេអត់​ឲ្យ​វិញទេ ស្តាយ​ដែលមិន​បាន​ថតរូបទុក​ជាឯកសារ ។

ឯកសារភ្ជាប់ ដើម្បី​សូម​បន្ត​មាន​ដូចជា

– អត្តសញ្ញាណប័ណ្ណ ឬ លិខិត​ឆ្លង​ដែន (ថត​ចម្លង​ឯកសារ ដែល​មាន​ដូចជាទិដ្ឋាការ និង ប័ណ្ណ​ចេញចូលប្រទេសថៃ)

– លិខិត​បញ្ជាក់ពីកន្លែង​ធ្វើការ

– ប័ណ្ណបើក​បរ​ (មិនទាន់​ផុតអាយុ​)

– សំបុត្របញ្ជាក់សុខភាព (សំបុត្រពេទ្យ)

– ប័ណ្ណគ្រួសារ (លិខិតបញ្ជាក់ទីលំនៅ)

– លុយ ៣៥៥ បាទ (៥ ឆ្នាំ ២៥០ បាទ រួមជាមួយនឹង​ថ្លៃកាតបូកថតរូប ១០០ បាទ  ពាក្យសូម ៥ បាទ )

Advertisements

4 responses to this post.

  1. …ព្រោះថាការពីឆ្នាំមុន​នោះ​ជាគម្រោង​ការណ៍​…

    ខ្ញុំគិតថាបងចង់សរសេរថា …ព្រោះថាកាលពីឆ្នាំមុននោះជាគម្រោងការ…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: